Poolhouse O by Steven Vandenborre A combination of rough and soft materials, creating an intense, silent luxury.

Let’s be honest, this structure could easily be a home to the majority of us. It’s not a house, it’s a pool house. Poolhouse O is a glass box framed by a prominent concrete structure that sits at the far end of the client’s large garden. Poolhouse O is hidden from view of the main house by the surrounding planting. The raw solid concrete framework accommodates a dining area and a terrace with a barbeque while spanning out over the pool. Frameless glass walls ensure views of the garden and pool and can be slid back to open up the corner of the pavilion to the outdoors.

Belgian architect Steven Vandenborre also added a freestanding timber-clad volume that houses a toilet, shower and kitchenette. These features are revealed by opening a large sliding door. “The overall atmosphere is a combination of rough and soft materials, creating an intense, silent luxury,” said Vandenborre. “The length of the pool allows you the experience of swimming in a garden, under a building and in a building.”

With a pool house like this, one can only imagine what the main house looks like.

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_21

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_25

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_hero

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_16

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_13

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_11

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_2

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_5

poolhouse-o-steven-vandenborre-belgium-residential-architecture_dezeen_2364_col_7